Yaşam

Behzat Ç’de Bekarların Evinde Bile Zorlanmadan Yapılabilecek Pratik ve Ekonomik Yemekler

Efsanevi dizi Behzat Ç’de Akbaba’nın evini bilmeyen yoktur. Komiserimle yedikleri menemenin canları hala canı çekenler için Behzat Ç’de rezidansta bile yapılabilecek yemeklerin pratik tanımlarını sizler için yazdık!

Kolay İskender Tarifi

Malzemeler

  • 300 gr hazır döner

  • 200 gr tereyağı

  • 2 yemek kaşığı domates salçası

  • 200 ml domates püresi

  • 2 tırnaklı pide ekmeği

  • 300 gr yoğurt

  • 1 domates

  • 3 biber

  • Tuz

  • Karabiber

  • Kekik

Kolay İskender Nasıl Yapılır?

1. Öncelikle sos için tavaya tereyağını ekleyin ve salçayı güzelce kavurun.

2. Domates püresini ekleyin. (veya salça ile devam edin!)

3. Biraz sıcak su ekleyin ve kıvamını ayarlayın.

4. Ocakta kısık ateşte biraz kaynatın.

5. Daha sonra baharatlarla tatlandırabilirsiniz.

6. Pideleri küçük parçalar halinde kesin.

7. Tereyağı ile bir tavada kızartın.

8. Dönerler piştiği için ısıtmanız yeterli olacaktır.

9. Ekmekleri kenara alıp tavada olduğu gibi ısıtabilirsiniz.

10. Altta ekmek, üstte döner ve yanında yoğurtla servis yapın.

Garnitür Tarifli Mikrodalga Pilav

Malzemeler

  • 1/3 su bardağı pirinç

  • 1 su bardağı sıcak su

  • Tuz

  • 1/2 çay kaşığı tereyağı

  • 4 yemek kaşığı garnitür

Mikrodalgada Garnitür Pirinç Nasıl Yapılır?

1. Pirinci tuzlu sıcak suda 15 dakika bekletin.

2. Pirinç, sıcak su, tereyağı ve tuzu mikrodalgaya uygun bir bardağa koyun, karıştırın ve 6-8 dakika pişirin.

3. sürenin sonunda mikrodalgadan çıkarın, garnitürü ekleyin ve 1 dakika daha pişirin.

4. Sıcak servis yapın.

Patates Köfte Tarifi

Malzemeler

  • Yarım kilo patates

  • 2 yumurta

  • Yarım su bardağı kaşar peyniri

  • 2 yemek kaşığı galeta unu

  • Tuz

  • Karabiber

  • sıvı yağ

Patatesli Köfte Nasıl Yapılır?

1. Patatesleri haşlayın, soyun ve ezin. İçine kaşar peynirinizi ekleyin.

2. 2 yumurtayı çırpın ve patateslerinizle karıştırın.

3. Galeta ununu ve karabiberi ekleyin.

4. Uygun şekilde karıştırıldığında şekillendirin ve kızartın.

Tavuk Şinitzel Tarifi

Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü

  • 1 yumurta

  • 1 yemek kaşığı süt

  • 1 çay kaşığı un

  • 1 su bardağı galeta unu

  • Karabiber

  • Tuz

Kızartmak;

  • 1 çay kaşığı ayçiçek yağı

Tavuk Şinitzel Nasıl Yapılır?

1. İnce ince dilimlediğiniz tavuğunuzu biber ve tuzla tatlandırın.

2. Tavuklarınızı önce una, sonra yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın.

3. Ve kızgın yağda kızartın.

Kolay Hardal Tarifi

Malzemeler

  • 3 kabak

  • 2 yumurta

  • 1 soğan

  • Yarım su bardağından biraz fazla un

  • Tuz, kimyon, kırmızı biber, nane, karabiber

Kızartmak;

  • sıvı yağ

Kolay Mücver Nasıl Yapılır?

1. Kabağı rendenin iri tarafı ile rendeleyin, suyunu sıkın ve bir çırpıcıya koyun.

2. Kabakların üzerine 2 adet çırpılmış yumurta ekleyin.

3. Soğanı rendeleyin ve karışıma ekleyin.

4. Baharatlarınızı ekleyin. Kabartma tozu ve unu ekleyin.

5. Sebzeler sulandığında karışım koyulaşacaktır.

6. Tavanıza biraz yağ koyup muffinlerinizi kızartabilirsiniz.

Tavada Rulo Makarna Tarifi

Malzemeler

  • 500 gr çubuk makarna

  • 3 yumurta

  • 1 çay kaşığı süt

  • 2 yemek kaşığı yoğurt

  • Yarım çay kaşığı sıvı yağ

  • Yarım yemek kaşığı tereyağı

  • 1 kase peynir (ne varsa)

  • 1 tutam maydanoz

  • 1 çay kaşığı kırmızı biber

  • 1 çay kaşığı tuz

Tavada makarna böreği nasıl yapılır?

1. Makarnayı sıcak suda tuz ekleyip orta ateşte karıştırarak haşlayın.

2. Peynirleri bir kapta karıştırıp maydanoz ve pul biberi ekleyin.

3. Yumurtaları kırıp süt, yoğurt, sıvı yağ, tereyağ ve tuz ile karıştırarak sosu hazırlayın.

4. Haşlanan makarnayı tekrar birbirine yapışmaması için çok az su dökerek süzün, üzerine sosu dökün ve iyice karıştırın.

5. Yapışmaz tavayı 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ ile yağlayın, makarnanın yarısını kızgın tavaya koyun ve kaşıkla bastırın.

6. Hazırlanan peyniri üzerine dökün ve kalan makarnayı üzerine kapatıp tekrar bastırın.

7. İstenirse çörek otu tohumları dökün. Tavayı kısık ateşte çevirerek orta ateşte pişirin.

8. Kapak yardımıyla ters çevirin ve aynen pişirin.

9. Pişirirken yağ azalmışsa tavaya yapışmaması için yağ dökebilirsiniz.

Pırasa Hardal Tarifi

Malzemeler

  • 2 pırasa

  • 1 tutam maydanoz

  • 2 yumurta

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 1 çay kaşığı karabiber

  • 1 çay kaşığı kimyon

  • 1 yemek kaşığı kırmızı biber

  • 1 su bardağı un

Pırasa mücveri nasıl yapılır?

1. Pırasayı ve maydanozu çok ince bir şekilde küçük parçalar halinde doğrayın.

2. Sırasıyla diğer malzemeleri ekleyin ve karıştırın.

3. Yağı yanmaz tavaya koyun. Isınınca harçtan bir yemek kaşığı alıp yağın içine atın.

4. Üstünü bir kaşıkla düzleştirin, kızartmak için iki tarafını da çevirin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu