Haber

Doğumdan önce reçete yazılabilir!

İSTANBUL (İGFA) –Üsküdar Üniversitesi’nde düzenlenen Crispr Circle etkinliğine online olarak katılan TÜBİTAK Lideri Prof. Dr. Hasan Mandal, 34 Crispr projesinden 10’unun Üsküdar Üniversitesi ile ilgili olduğunu açıkladı.

prof. Dr. Mandal, Crispr Circle uygulamalarının sadece insan sağlığına değil, tarım ve hayvancılık gibi geleceğin birçok sorununun analizine de katkı sağlayabilecek bir konu olduğunu söyledi. Mandal, “Üniversitemiz öğrencileri araştırma projeleri destekleme programı kapsamında 34 Crispr teknoloji odaklı projemiz var. Bunlardan 10 tanesi Üsküdar Üniversitesi öğrencilerine ait. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz” dedi.

Crispr alanında çalışmalarını sürdüren Üsküdar Üniversitesi, bu alanda yeni bir etkinliğe imza attı. Üsküdar Üniversitesi Öğrenci Kolları Kulübü, Crispr Circle, genetik düzenleme ve tedavi etkinliği düzenledi.

Dr. CİHAN TAŞTAN: “CRISPR BİR GEN MÜHENDİSLİĞİ ARACI OLARAK HAYATIMIZA GİRDİ, PANDORA’NIN KUTUSU AÇILDI.”

Binlerce insan hastalığını genetik olarak onarabileceğimiz Crispr uygulamalarından bahsedeceğiz.” Üsküdar Üniversitesi Transgenik Hücre Teknolojileri ve Epigenetik Uygulama ve Araştırma Merkezi (TRGENMER) Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cihan Taştan, pek çok hastalığın hızla arttığı yeni bir döneme girmek üzere olduklarını açıkladı. işlem görmüş.

Geçtiğimiz Covid-19 pandemisinde olduğu gibi Crispr sistemi ile yeni nesil aşılar ve antiviral ajanların üretilebileceğini belirten Dr. transhümanizm dediğimiz insanların ikinci versiyonu. Bu dönemin önemini ve değerini, tüm gençlerimizin bu yöntemleri bilmesinin ne kadar değerli olduğunu düşünerek Crispr Circle hareketini ve faaliyetini başlattık.” söz konusu.

Üsküdar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nazife Güngör ise üniversitenin, akademisyenlerin ve öğrencilerin bilimsel çalışma, araştırma ve evrensel düzeydeki girişimlerinin kendilerini gururlandırdığını belirtti.

haber-kure.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu